משטחים למטבח

המשטח הוא הדבר הבסיסי ביותר שיש במטבח, אנחנו מבשלים עליו, חותכים עליו, ומניחים עליו כלים. השוק מציע מגוון רחב של משטחים למטבח, ואתם אפילו לא מודעים לכמות האופציות הקיימות. אם מעניין אתכם לדעת מהן, אז זה בשבילכם!.

ריצופים ומשטחים - אז מה יש לנו ?
 
שיש טבעי - אחד החומרים היותר נפוצים לשימוש. השיש הטבעי עשוי מ-3 סוגי מינרלים: סרפנטין,דולומיט וקלציט. הוא נחשב לחומר חזק ועמיד מאוד. הוא מגיע בשלל דגמים וצבעים. הוא יכול להיות טיפה יקר לעומת שאר החומרים שנציג לכם כאן, אבל יש סיבה שהוא מאוד פופולארי.
  
אבן קיסר - עשוי מ-95% קוורץ (אחד המינרלים החזקים ביותר בטבע) ו-5% פוליאסטר. פיתוח ישראלי חזק ועמיד מאוד!. הוא עמיד מאוד בפני שריטות,סדקים ואינו סופח אליו כתמים. מה שכן, יתכן והוא טיפה רגיש לחום. היתרון המשמעותי הוא שהמינרל העיקרי שמרכיב את אבן הקיסר,הקוורץ, הוא חסר צבע ולכן ניתן לקבל אותו בצבעים שונים ומגוונים. מה שכן, הוא בהחלט יותר יקר מהשיש הרגיל.
 
גרניט - משטח שעשוי מסלע חזק ועמיד מאוד. לא משנה מה תניחו עליו, הוא לא יישרט!. הגרניט עמיד בפני חום ולא סופח אליו כתמים. כמו כן, הגרניט יכול לבוא בצבעים לא אחידים במרקמים משגעים. לעתים צבע הגרניט הוא שחור אפור, ולעתים היא יכולה להגיע בגוונים של אדום,ורדרד ולבן.
 
נירוסטה - משמש בעיקר למטבחים מעוצבים במקומות כמו: בתי מלון,בתי קפה,מסעדות,המטבחים בצבא ועוד. בעלי מטבחיים פרטיים מעדיפים אותה לעיתים קרובות כיוון שהיא משדרת מראה מנצנץ והיי טקי. אפשר להניח עליו הכל בלי שיישרט או יוכתם, אך יש לזכור, כי אם ישנו כתם משתייה/מאכל שלא ניגבתם, עלולה להצטבר עליו אבנית.
 
משטחי עץ (בוצ'ר) - כשמו כן הוא, בוצ'ר. הוא בעיקר היה נפוץ אצל קצבים בימים עברו אך היום משתמשים בו אנשים המעוניינים לעצב את המטבח בסגנון כפרי שיזכיר להם את פרובנס. הוא יכול לבוא מהמון סוגי עצים: מייפל,אלון בהיר, בוק או לבנה, למי שאוהב גוון בהיר, דובדבן או אלון אדמדם,לאוהבי הגוון האדום האינטימי ואגוז אמריקאי, למי שרוצה גוון כהה. אחד הדברים החשובים שיש לשים לב אליהם, זאת הלקה. מומלץ שהלקה תהיה אקרילית או אפוקסית. כדי שתכן על העץ כמו שצריך. מי שחושש משריטות, שלא יכנס לסיפור הזה בכלל!
 
אלו הם המשטחים לעיצוב מטבחים הנפוצים יותר לשימוש. יש עוד כמה סוגים ומינים ומומלץ להיכנס לקטלוגים או להתייעץ עם מומחים כדי לדעת מה מתאים לכם, כדי שלא תשקיעו זמן וכסף ובסוף תגלו שזה בכלל לא מתאים למטבח, הן מבחינת גוון והן מבחינת הצרכים היום יומיים שלכם.
 
משטחים למטבח