פרזול לארונות
בחירת פרזול לארונות היא בחירה שחשוב שלא להקל בה ראש. הפרזול הוא הדומם הקדמי ביותר בארון שלכם, ולכן הוא מטביע את חותמו באופן מובהק על עיצוב החדר בו נמצא הארון. זהו תחום אשר רבים מאלו השואפים לעצב לבד את ביתם לא משקיעים בו מספיק מחשבה, ולשם כך החלטנו לנסח עבורכם כתבה זו אשר תעשה סדר, ותמפה את אפשרויות הפרזול שלכם בהתאם למבנה הבית או החדר. להלן מספר טיפים נבחרים לבחירת הפרזול שלכם.
בחירה על סמך השפעות חיצוניות
זהו אפיק מחשבתי מקובל בעידן המודרני, ובראש ובראשונה – על פי עקרונות שיטת העיצוב הסינית פאנג שוואי. שיטה זו מתבססת על נתוני החי והצומח העוטפים את הסביבה שאתם נדרשים לעצב. לדוגמה, אם הבית שלכם נמצא בקו ישיר מול הים – מומלץ לרכוש רכיבי פרזול בצורת גלי סינוס ליצירת הקבלה לתנועת המים. דרך נוספת לבחור פרזול היא על סמך היצמדות לנעשה בשטח מבחינה מלאכותית: מבנים חדשים שהוקמו בקרבת הבית שלכם אשר יוצרים צורה מיוחדת אולי יצריכו פרזול שדומה לה.
בחירה על סמך גודל החדר
על פי שיטה זו – אם החדר קטן ולא מכיל הרבה מרחב לבטא אלמנטים עיצוביים, כדאי לבחור בפרזול קטן, רצוי בצבע חלבי בהיר ולא בולט על מנת לא למשוך תשומת לב יתרה לפרזול שאתם עתידים לקנות. אחת הטעויות הגדולות שצרכנים ביתיים עושים – שהם קונים רכיבי פרזול ענקיים ועוד בצבעים כמו כסף וזהב לחדרים בגודל קטן כמו 16 מ"ר, 4 מטר לכל ממד. בדרך זו, האורחים שלכם יפספסו את הנעשה בחדר ויתרכזו בפרזול, ואנו מניחים שזו לא כוונתכם. כמובן שגם בחדר גדול חשוב להשקיע מחשבה ולא למהר לרכוש כל רכיב: למשל בחדר שכבר עיצבתם בצורה מודרנית הייטק יהיה זה מיותר לרכוש רכיב עץ מגולף בצורה עתיקה או כפרית שכן זה יוציא את רכיב הפרזול הזה מן ההקשר שלו.
בחירה על פי סוג החומר
כאשר מדובר בעץ – חשוב לוודא שזהו עץ חזק ועמיד, לא נשרט, עם חומרי צבע איכותיים ללא דהייה. כאשר אלו הם רכיבי פלסטיק – נושא דהיית הצבע מקבל משנה תוקף מחוזק יותר, ולכן חשוב לוודא שיש עליו ציפוי הגנה ששומר על הצבע. ברכיבי המתכת – חשוב לוודא שה ברזים ושאר הפרזול לא חשוף לקורוזיה. רכיבים מנירוסטה או אלומיניום אינם חשופים לה בעוד שמתכות אחרות עשויות להיות חשופות אלא אם הן צופו בחומר אל חלד.
|